Squid Game este, fără îndoială, fenomenul acestui sfârșit de an pe Netflix. Serialul coreean a doborât recordul de vizionări al platformei de streamin, însă curiozitatea utilizatorilor își pun o mulțime de întrebări despre originea acestei producții.
Creat de Hwang Dong-Hyeok, Squid Game reunește 456 de participanți într-o serie de jocuri pentru copii, dar care se dovedesc a fi, de fapt, provocări mortale. Adesea, în comparație cu Jocurile Foamei, jucătorii sunt gata să facă orice pentru a câștiga suma finală de 45,6 miliarde de dolari, chiar dacă asta ar însemna să-ți pună viața în pericol. În primele 27 de zile, Netflix a înregistrat 111 milioane de vizualizări. Având în vedere popularitatea acestui joc, fanii se întreabă dacă există cu adevărat și care sunt regulile?
După cum a confirmat și creatorul jocului, Squid Game a existat dintotdeauna. „Era un joc popular în anii 1970 și 1980 pe care îl jucam când eram copil în curtea școlii sau pe străzile din cartier”. În jurul unui calamar desenat pe pământ, echipa atacantă poate doar să facă doar autostopul. În ceea ce privește echipa defensivă, aceasta poate folosi ambele picioare.
Pentru a câștiga, atacatorii trebuie să atingă capul calamarului, în schimb, apărătorii trebuie să împingă echipa adversă în afara terenului. Dacă un atacator este împins în afara zonei, el este eliminat. Inspirați de aceste jocuri, unii fani ai seriei încearcă să-l reproducă în realitate.
Confruntat cu succesul serialului, Netflix încercase să recreeze universul serialului în cartierul Koreatown din California. Timp de o zi întreagă, fanii Squid Game au putut descoperi păpușa uriașă și personaje din serie.
Sursă: california18.com